Джеймс Ролинс – Пясъчна буря.

Джеймс Ролинс ми харесва като автор, защото много добре успява да задържи читателя до хлопването на задната корица. Смесица от всеизвестни факти, преливащи умело към фантасмагрията с голяма доза екшън препускащ из цялото земно кълбо. Освен основната сюженна линия има още няколко, които се следят с интерес. Действащи в независимо дали в минало-настояще-бъдеше или географски ширини. На мен специално много ми харесва това и просто докато неразбера как ще се развият не оставям книга на Ролинс.

Пясъчна буря  е първата от поредицата за Сигма форс – специално подразделение на САЩ занимаващо се с откриването и опазването на всякакъв вид нови технологии или сили които биха послужили накак на САЩ(пак тези алчни хамериканци).

Странна случка с пожар в британси музей подсказва следи от антиматерия от древен артефакт намерен в Оман предизвиква интересите на организации искащи да се докопат до безграничната енергия. Следите водят към арабската пустиня в древният град Убар известен със своите митове и легенди.

Започва едно диво надпреварва кой пръв ще достигне до нейзменните съкровища погребани под пясъка.

Единствено което не ми хареса  е прекалено подробното описание на всичко и прревърнало книгата в тухлак от 600 страници.

Реклами

4 отговора на “Джеймс Ролинс – Пясъчна буря.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s