Стивън Кинг – Клетка

Всички мобилни телефони започват да званят и които отговори на повикването се превръща в зомби.

Спасяват се само тези които не притежават такъв.

Книгата е доста брутална и кървава, но незнам защо това не ми се хареса. Не ме грабна. Края на света – дали ядрен, дали зомби апокалипсис или вирусен, не ми беше много интересен. Аз  съм гледал много такива подобни филми как група оцелели се лутат из грохналата цивилизация. В книгата не е по различно. През цялото време изобщо не ми пукаше за героите, които гледаха да избягат от зомбитата. Надявах се да разбера какво и защо е предизвикало този gsm апокалипсис, но уви, не. Финалът с отворен край ми хареса.Колкото и да ни е любим писател тази книга и давам оценка 3 по шестобалната система. Нареждам я до Талисманът сред нехаресваните книги на Кинг.

Оформлението се придържа към оригинала. И за да не се излагам с повече писане ще постна резюме.

Следващото обаждане на вашия мобилен телефон може да бъде последното в живота ви. Онези, които приемат СИГНАЛА, скоро се превръщат в нещо нереално. И неописуемо жестоко.

Клейтьн Ридъл, учител по рисуване от Мейн, току-що е получил от бостънско издателство много изгодно предложение за публикуване на негова книга с комикси. Той е на седмото небе от радост… но внезапно животът му се преобръща на триста и шейсет градуса. На първи октомври всички мобилни телефони по света зазвъняват едновременно. Независимо дали абонатът отговори на повикването или не, съдбата му се променя… завинаги. Клейтьн не притежава мобилен телефон и се опитва да оцелее сред хаоса – падат самолети, избухват експлозии, хора истерично пищят… Отново ли има масирано терористично нападение? Много скоро Клейтьн разбира, че се случва нещо невиждано и нечувано. С още трима души той се опитва да направи всичко възможно да попречи на настъпването на апокалипсиса. Ненадейно се озовават в най-ранната епоха на човечеството, заобиколени са от хаос, кръвопролития и човешки орди, на които тепърва предстои да еволюират.

Изглежда, няма изход от кошмара. Но според Клейтьн следите водят към Мейн. Дали това не е капан на смъртта? Дали той отново ще види малкия си син? Има ли изгледи за оцеляване?

Има и подобен филм наречен The Signal от 2007

## Резюме : Филм на ужасите-разказан в три части от три гледни точки, в които необяснимо разпространение на вълни завладява всеки мобилен телефон,радио и телевизия- превръща хората в убийци

–- Надявам се със СБЛЪСЪК да ме искефи след като прочетох КЛЕТКА 🙂

Advertisements

One response to “Стивън Кинг – Клетка

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s