Две игри – Alan Wake/The Darkness 2

Alan Wake e психологически екшън трилър, дело на разработчиците Remedy, популярни с феноменалната поредица Max Payne. Играчите ще се вживеят в ролята на Alan Wake – известен писател, потърсил вдъхновение в идиличното градче Bright Falls. Идилия, която скоро е нарушена от мистериозното изчезване на съпругата му и серия от странни събития и шокиращи разкрития.

Както се вижда от краткото ревю играта е съдадена от авторите на великия MAX PAYNE. Още в самато начало като почнах да играя играта ме обгърна много страшна атмосфера. Всичко много ми напомня на доста Стивън Кинг-ско 🙂 Уникална игра!

The Darkness II

Сюжетът на втората част се развива няколко години след събитията от оригинала The Darkness. Джаки Естакадо, използвайки свръхестествени сили, се занимава с всички врагове и става Дон на семейството Franchetti. Но има един проблем: „Darkness“, едно зло мистично същество, което живее в герой копнее да се освободи и да направи нови кланета …

Като геймплей The Darkness II ще прилича на оригиналната игра, но в продължението ще има нов тактически прийом, наречен “quad wielding”. Той позволява на главния герой Джаки Естакадо да използва едновременно както свръхестествените си сили, така и огнестрелни оръжия. Обърнато е по-голямо внимание на Darklings. Създанията ще могат да атакуват враговете, като ги ликвидират мълниеносно или ги измъчват. Джаки ще може да използва предметите от околната среда – например, може да грабне вратата на някоя кола и да се предпазва с нея като с щит. За разлика от първата игра, той ще може да използва тъмните си сили и оръжията на обществени места. Главният герой ще разполага с определен набор от завършващи удари, а дарклингите си имат своите прекрасни трикове като изтръгване на сърца и уриниране на киселина върху жертвите.


 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s