Стивън Спилбърг и Стивън Кинг ще филмират „Под Купола“

Стивън Спилбърг и Стивън Кинг – две емблематични имена за научнофантастичното кино и литературата на ужаса. Двамата обявиха официално, че ще работят заедно по тв адаптацията на най-новата книга на Кинг – свръхестественият трилър “Под купола” (“Under the Dome”).

Романът на Стивън Кинг излезе официално на 10 ноември 2009 г. и вече се радва на рекордни продажби. Творбата разказва за жителите на ваканционното градче Честър в щата Мейн, които една сутрин откриват, че са откъснати от останалия свят. Причината е загадъчна силова бариера, която е покрила Честър като гигантски похлупак…

Компанията DreamWorks TV откупи правата за филмирането на романа на Кинг и ще заснеме мини тв сериал по него. Снимките ще започнат през следващата година.

“Под купола” няма да е първият съвместен проект на Стивън Кинг и Стивън Спилбърг. Преди 20 години Спилбърг откупи правата за заснемане на филм по романа на Стивън Кинг и Питър Строб “Талисманът” (1984). Първоначалната идея бе творбата да бъде адаптирана за киното, след това трябваше да е сериал за TNT, докато накрая проектът бе прекратен заради оскъдния си бюджет.

за повече инфо>>>ТУК<<<

Advertisements

One response to “Стивън Спилбърг и Стивън Кинг ще филмират „Под Купола“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s