S.T.A.L.K.E.R. – Трилогия

S.T.A.L.K.E.R.: Сянката на Чернобил (2007)

Жанр: Action (Shooter) / 3D / 1st Person

S.T.A.L.K.E.R. : Сянката на Чернобил (Оригинал)  2012 година. Шест лета минаха от момента на Втората катастрофа,вследствие на събитията от април 1986 год. в Чернобил. Действието на играта се развива в Чернобилската зона на изолация,превърната от зона на АЕЦ в зона на заплаха за Човечеството. Своите тайни Зоната разкрива бавно и чрез прилагане на сила. Малко са Героите който могат да стигнат до сърцето и,и да узнаят-каква опасност лежи там? Опасност,в сравнение с която мародерите и вражеските групировки,всички чудовища и аномалии на Земята ще се окажат нищожни,а вие неподготвени за среща с това голямо и плашещо Зло. А засега.. Готви се,Герой. Събирай артефакти,разчиствай пътища,проверявай за оцелели,пази се от радиацията и се сражавай- но само оцелей! И тогава,може би,ако бъдеш настойчив и особено внимателен,Ти ще узнаеш – защо всичко това се случва на Теб.

Особености на играта: Огромен игрови свят Зони – 30 квадратни километра,свободно нелинейно изследване на големи пространства;Постоянно сменящ се режим на Зоната и уникална система за симулация на живот,реалистичен AI,пълноценен живот на персонажите; Силен нелинеен сюжет,7 съвършено различни края на играта,търговия с артефакти,оръжие,екипировка,храна и т.н. ; Психологически и физически опасности – психотропно оръжие,зомбита,телепатия,телекинеза,мутанти,смъртоносни аномалии в Зоната,40 вида оръжия:усъвършенствана истинска балистика.; Фото-реалистична графика на X-Ray engine,динамична смяна на нощ и ден,годишни условия. ; Оригинална мрежова игра:Лов за Артефакти,DeathMatch, Team DeathMatch.

Играта е създадена като предупреждение за опасностите от невнимателната работа с силите на природата.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky – 2008

В Clear Sky действието се развива през 2011-та, година преди събитията от оригинала. Играчите ще поемат ролята на митичния Стрелок и ще открият истината за неговото прословуто проникване в сърцето на Зоната. 50% от териториите в играта ще са стари, 50% ще са нови, сред които Червената Гора, Лиманск и катакомбите под Припят. От GSC обещават и подобрения по феноменалния изкуствен интелект на оригинала, обновена графика с много нови анимации и нова система за ъпгрейди на екипировката. И естествено още от невероятната мрачна атмосфера на оригинала, заради която S.T.A.L.K.E.R. обра както овациите на геймърите по света, така и множество награди.

S.T.A.L.K.E.R: Call Of Pripyat – 2010

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat е игра от трето лице във версия за РС. Тя е новият епизод от популярната поредица, която преобърна гейм представите на аудиторията през изминалата година. Събитията в нея се случват малко по-късно от тези в S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. След като правителството открива пряк път до центъра на Зоната, се сформира екип от професионалисти, които да поемат под свой контрол операцията за завземането на CNPP.

В новата S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat се появява нова, по-дълбока сюжетна линия и нови още по-оригинални герои. Подобрена е графиката и е разширена системата за куестове. Изобщо целият интерфейс е преработен и модернизиран така, че геймърите да получат още по-вълнуващи преживявания с поредицата. Играта е подсилена с мощта на X-Ray v.1.6 енджина.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s